Wat wordt jouw klantenstrategie in 2014?

Twee kick-start ondernemerstips om 2014 direct een boost te geven.

 

Allereerst de allerbeste wensen voor 2014! 
Dat het maar een gezond en succesvol jaar mag worden.

En we beginnen het nieuwe jaar direct goed, want je krijgt 2 tips om je klantenstrategie te bepalen en deze gelijk in de praktijk te brengen. Het geeft direct een flinke kick-start voor 2014!

Succesvol een klantenstrategie ontwikkelen

- Bestaande klanten behouden -
Bekijk je bestaande klanten eens goed. Welke signalen geven zij af? Waar hebben zij behoefte aan? Klanten vertellen namelijk heel veel, maar het is de kunst om daar naar te luisteren. Maak voor jezelf een eenvoudig overzicht waarin je kunt bijhouden wat het komende jaar op de planning staat bij jouw klanten. Gaan ze bijvoorbeeld een nieuw product lanceren? Of willen ze een doorbraak maken met hun eigen mindset? Voor jou wellicht mooie kansen om op in te springen met je aanbod. Zorg voor een eenvoudige manier om deze gegevens actueel te houden. Een overzicht in excel kan je hier al bij helpen. Vaak wordt alle marketing gericht op het aantrekken van nieuwe klanten en wordt deze belangrijke groep vergeten. Bestaande klanten zijn al fans van jouw bedrijf!


- Nieuwe klanten vinden -
Heb je voor jezelf al duidelijk op welke manier je nieuwe klanten wilt aantrekken? Welke strategie ga jij gebruiken om een ware klantenmagneet te worden? Bekijk je diensten en producten. Is er een mogelijkheid om deze op een unieke manier in de markt te zetten? Wat levert het de potentiële klanten op als ze jouw product kopen of dienst afnemen? Wat verandert er dan daadwerkelijk in hun leven? 

Schrijf de antwoorden voor jezelf op papier. Een eenvoudige mindmap kan je hier goed bij helpen. Want hiermee kan je steeds verder uitdiepen wat jouw bedrijf zo uniek maakt. 

Het zijn 2 eenvoudige tips om jouw bedrijf direct in 2014 op de kaart te zetten.
En lukt het niet zelf? Laten we dan op een SOS-sessie plannen om dit voor jou in orde te maken. <<aanvragen>>


Verder is het mogelijk om een vraag over de klantenstrategie aan mij te stellen. Stuur jouw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan beantwoord ik deze vraag binnenkort via een korte video. Ik ben heel benieuwd naar de vragen die jullie hebben. (Geldt tot 30 februari 2014.)

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

 

Stapelt het werk zich op, omdat het bedrijf groeit?

 

Lees de direct toe te passen tips om rust en overzicht aan te brengen.

Gratis e-book om rust en overzicht aan te brengen in werkzaamheden 

Ja, ik ontvang graag het gratis e-book

 

* Verplicht
 
 
en ontvang tips en artikelen over het intern structureren van werkzaamheden, social media, communicatie en marketing.