De voordelen van een goed blog op je website


Waarom je niet moet luisteren naar je bezwaren om geen blog te starten.

 

Ik heb ze ook gehad. Bezwaren om een blog te starten op mijn website.

Mijn grootste probleem was het beginnen met een blog. Ik heb het ruim een jaar voor me uitgeschoven. 

"Kan ik dat wel? Wat moet ik eigenlijk vertellen? Wat als ik fouten maak?"

Een jaar lang zorgden deze vragen ervoor dat ik geen blog startte. Terwijl het nu mijn favoriete bezigheid van de week is.

 

images/Stockphoto by hisk www.sxc.hu 1148656_36643902.png

 

Ik schrijf al mijn hele leven. In het geheim en voor mezelf in een dagboek, op een kladblok dat naast mijn computer ligt, in de noties van mijn computer of telefoon. Overal zijn kleine stukjes tekst te vinden.

Daarmee orden ik de gedachtes en weet ik dat ik het later kan teruglezen. Vooral het teruglezen is voor mij van belang. Het is heerlijk om weer even terug te gaan naar het tijdstip en de herinnering naar boven te halen.

 

 

 

En toch had ik een hele grote drempel om een blog te starten op mijn website. 

Ik zag alle voordelen van een blog wel degelijk. Je kan je vakkennis laten zien en belangrijke informatie delen met klanten. Een blog kan daardoor prima resultaten opleveren voor het bedrijf.

Het schrijven van artikelen zorgt er ook voor dat je gevonden wordt in de zoekmachines. En je kan soms je eigenheid door laten schemeren. Jouw mening geven en jouw zienswijze wereldkundig maken. 

En in dat laatste zat voor mij de bottleneck. Want wie zegt dat mijn mening en zienswijze de juiste zijn?
Wie zegt dat wat ik schrijf - goed of juist fout is? 

 

Niemand...

 

Dagelijks zie ik allerlei tips voorbij komen en als ik alle artikelen moet geloven, doe ik het regelmatig niet goed.

Natuurlijk heb ik mijn geschoolde kennis. Maar door de ervaring die je opdoet, kom je erachter dat je dingen soms beter anders kan aanpakken. "De mooie leerschool van het ondernemerschap".

 

Op een dag zag ik in dat ik ook gewoon voor mezelf mag schrijven. Gewoon, omdat ik het fijn vind en het eigenlijk al mijn hele leven doe. Ik was klaar voor de stap om de gedachtes, die dagelijks in mijn werk naar boven komen, te delen op mijn website.

 

Het weblog heeft mij geholpen om drempels te overwinnen en uit mijn comfortzone te stappen. Want ik had er ook veilig voor kunnen kiezen om geen blog te starten, zoals ik dat al een jaar deed. Maar gelukkig heb ik een passie van mijzelf ontdekt en ben ik begonnen met het schrijven van blogartikelen.

 

Een groot voordeel van het delen van blogartikelen is dat de vindbaarheid in zoekmachines wordt vergroot. Als je wekelijks een blog plaats over jouw vakgebied, dan is het mogelijk dat je door potentiële klanten wordt gevonden op deze artikelen. Ik merk dit ook regelmatig bij mijn opdrachtgevers. Zij worden regelmatig gebeld, omdat er een interessant artikel op hun website is te lezen.

Daarnaast laat je zien dat je over een bepaalde kennis beschikt. Jij weet net die ins-and-outs te melden die interessant zijn om te lezen. Wellicht zijn het net de vraagstukken waar een nieuwe klant naar op zoek is.

 

Begin daarom vandaag met het maken van een blogartikel.
Zet je bezwaren aan de kant en doe het gewoon.

Succes! Het lijkt mij erg leuk om jouw artikel binnenkort te lezen. 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

 

Stapelt het werk zich op, omdat het bedrijf groeit?

 

Lees de direct toe te passen tips om rust en overzicht aan te brengen.

Gratis e-book om rust en overzicht aan te brengen in werkzaamheden 

Ja, ik ontvang graag het gratis e-book

 

* Verplicht
 
 
en ontvang tips en artikelen over het intern structureren van werkzaamheden, social media, communicatie en marketing.