Veel gestelde vragen over een virtual assistant

 

1. Wat is een virtual assistant?

Een VA of wel virtual assistant is een zelfstandige professional die op afstand ondersteuning biedt bij verschillende werkzaamheden. Als ondernemer heb je verschillende taken en is het mogelijk dat je door de hoeveelheid vastloopt in alle werkzaamheden. Een virtual assistant kan taken overnemen en deze op afstand verwerken.

Het mooie van een virtual assistant is dat iedere virtual assistant een eigen specialiteit heeft. De ene VA is goed in het verwerken van data in excel, de andere gespecialiseerd in het maken van webteksten, nieuwsbrieven en de andere in het organiseren van evenementen.

Virtual assistants zijn allrounders die op verschillende gebieden zijn in te zetten. Het is daarom ook goed om een VA te kiezen die bij de werkzaamheden past die je graag wilt overdragen. En de keuze is daarbij erg groot. Zelfs in het buitenland zijn virtuele assistenten te vinden. 

Een voordeel van een virtual assistant is dat het ondernemers de mogelijkheid biedt expertise in te huren voor bepaalde opdrachten. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte tijd en daarin kun je bijvoorbeeld een grensbedrag afspreken.

 

2. Wat is het verschil tussen een virtual assistant en een personal assistant?

Virtual assistant (online assistent):

Een Virtual assistant komt in principe niet naar het kantoor van de opdrachtgever. En het contact tussen de opdrachtgever en virtual assistant wordt telefonisch of via internet (e-mail/skype) afgehandeld.

Voordelen?

 * VA is niet in dienst van de opdrachtgever maar wordt ingehuurd en de opdrachtgever hoeft geen arbeidsovereenkomst aan te gaan.

* VA hoeft niet naar kantoor te komen en daardoor hoeft opdrachtgever geen ruimte of apparatuur te regelen.

* VA kan tijdelijk worden ingehuurd om piekwerkzaamheden op te vangen.

* VA kan gemakkelijk en uitgebreider worden ingezet buiten kantooruren.

 

Personal assistant (assistant op locatie):

 Een Personal assistant werkt op locatie en werkzaamheden worden daar uitgevoerd.

Voordelen?

* PA is een sparringpartner op locatie.

* PA kan tijdelijk worden ingehuurd om ziekte of verlof op te vangen.

* PA is niet in dienst van de opdrachtgever, maar wordt ingehuurd en de opdrachtgever geen arbeidsovereenkomst aan te gaan.

* PA is een rechterhand voor diverse werkzaamheden ter plaatse.

 
3. Wie is de SOSassistent?

Ik ben Danielle Riemersma en werk al ruim 10 jaar als assistent in verschillende functies. Met mij als virtual assistant haal je bovendien meer in huis. Naast de standaard officewerkzaamheden heb ik ruime ervaring op communicatievlak – zowel uitvoerend als strategisch. Dus ook de communicatie over jouw producten of diensten neem ik moeiteloos van jou over. Wil je daar meer over weten? Bekijk de diensten van SOS Communicatie.